Adviesbureau Centaura is in 1998 opgericht door drs. J.F.J. (Jan) van Stiphout.

Na zijn studie wiskunde met bijvak economie succesvol te hebben voltooid aan de Universiteit van Utrecht, is hij bijna 10 jaar werkzaam geweest in diverse functies bij AEGON zowel in Den Haag als in Leeuwarden.In 2001 heeft Jan de opleiding tot Financieel Planner succesvol afgerond en is sindsdien gecertificeerd lid van de Federatie van Financiële Planners.

Door zijn grote passie voor de aarde en om bewustzijnontwikkeling ook op het financieel gebied te vergroten, heeft hij de afgelopen jaren intensief gezocht naar betrouwbare duurzame financiële producten, producten die een meerwaarde hebben op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Naast bijvoorbeeld de beleggingsfondsen van de ASN - bank en de spaarproducten van de Triodosbank kan hierbij ook gedacht worden aan duurzame beleggingsobjecten. Voor deze laatste productgroep zijn door Centaura diverse studiereizen ondernomen naar projecten in onder andere Brazilië en Costa Rica.

Centaura heeft de drie P's van Planet, People, Profit hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we naast het behalen van een goed rendement aandacht hebben voor de medemens, de aarde en alles wat zich daar afspeelt. Naast deze duurzame visie staan wij ook garant voor kwaliteit. Dit ziet u terug in de diverse opleidingen van de eigenaar / oprichter.

Onder het motto "Vraag niet wat de aarde kan doen voor u, vraag wat u kunt doen voor de aarde" ontvangt u van Adviesbureau Centaura een duurzaam financieel advies voor u op maat gemaakt.

In verband met specialisatie en afslanking van de organisatie bemiddelt Centaura sinds eind 2011 niet meer in hypotheken.

Eind 2012 heeft Adviesbureau Centaura al haar bemiddelings- en adviesactiviteiten beëindigd en heeft sinds 01-01-2013 geen vergunning meer van de AFM.