"CO2-compensatie = Groeiend Vermogen" (zie ook DeBetereWereld) Steeds meer mensen vinden het tegenwoordig belangrijk om bewust te investeren als onderdeel van hun financiële plannen. Het gaat hen niet alleen om risico en rendement, maar ook of hun geld wel verantwoord en duurzaam wordt geïnvesteerd. Zij willen investeren in bedrijven, die de 3 P's (Planet, People, Profit) hoog in het vaandel hebben staan, waarbij de P van onze Planeet zeer belangrijk is.

 

Bijna elke dag lees je wel in een krant of tijdschrift hoe onzorgvuldig de mens met de aarde omgaat. Zo verdwijnen er elk jaar miljoenen hectares tropisch bos. Samen met dat bos verdwijnen ook de goede leefomstandigheden van mens en dier, terwijl aan de andere kant de uitstoot van CO2 sterk toeneemt. Als we hier geen verandering in brengen, dan wordt de aarde onleefbaar, voor onszelf en voor onze kinderen.

 

Steeds meer mensen spreekt het aan, dat zij ook iets terug kunnen doen in plaats van alleen maar van de aarde te gebruiken. En als dit gepaard gaat met een goed rendement en goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten, zijn deze investeringen zeker het overwegen waard. U kunt deelnemen in FSC gecertificeerde Nederlandse teakplantages in Brazilië met bewezen hoge kwaliteit en met een unieke volumegarantie. Wist u, dat u met 1 hectare teakbos jaarlijks de CO2-uitstoot van een gemiddeld Nederlands gezin compenseert?

 

Eind 2012 heeft Adviesbureau Centaura al haar bemiddelings- en adviesactiviteiten beëindigd en heeft sinds 01-01-2013 geen vergunning meer van de AFM.