Duurzame Vermogensvorming en groen beleggen Echt duurzaam beleggen + een uitstekend rendement : "Beleg in FSC bosbouwprojecten met unieke garanties en compenseer tegelijkertijd uw CO2 uitstoot" en/of "Beleg in Microkredieten en creëer een duurzame bijdrage aan armoedebestrijding met profijt voor de investeerders en de lokale economie" Steeds meer mensen vinden het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Ook bij het maken van financiële plannen. Het gaat hun niet alleen maar om risico en rendement, maar ook of hun geld wel verantwoord en duurzaam wordt geïnvesteerd. Zij willen investeren in bedrijven, die de 3 P's (Planet, People, Profit) hoog in het vaandel hebben staan, waarbij de P van onze Planeet voorop staat.

 

Bijna elke dag lees je wel in een krant of tijdschrift hoe slecht de mens met de aarde omgaat en het leefklimaat zienderogen achteruit gaat. Bijvoorbeeld het smelten van de poolkappen. Of neem onze tropische bossen. Elk jaar verdwijnen er miljoenen hectares tropisch bos en met dat bos de goede leefomstandigheden van mens en dier, terwijl aan de andere kant de uitstoot van CO2 sterk toeneemt. Als we hier geen verandering in brengen, dan wordt de aarde onleefbaar, voor onszelf en voor onze nabestaanden.

 

Gelukkig zijn er steeds meer manieren om hier zelf iets aan te doen. Steeds meer mensen spreekt het aan dat zij ook iets terug kunnen doen in plaats van alleen maar van de aarde te gebruiken. En als deze mogelijkheden ook nog gepaard gaan met goede rendementsverwachtingen, zijn deze investeringen zeker het overwegen waard. Hierbij kunt denken aan de diverse fondsen van de ASN-bank of de Triodos-bank.

 

U kunt ook kiezen voor een belegging in Microkredieten. Dr. Muhammad Yunis won in 2006 de Nobelprijs voor de vrede door het ontwikkelen van Microkredieten. Een belegging in Microkredieten is een sociaal verantwoorde belegging. Het creëert een duurzame bijdrage aan armoedebestrijding met profijt voor de investeerders en de lokale economie. Door de zeer grote mondiale spreiding en de aard van de belegging kent de belegging een stabiele koersontwikkeling.

 

Maar u kunt er ook voor kiezen om rechtstreeks te investeren in professionele teakplantages. Dit is goed voor onze planeet de aarde. Aangezien de vraag naar het populaire product hout alleen maar toeneemt en het aanbod (helaas) in rap tempo afneemt, biedt dit meer dan goede kansen vanuit bedrijfseconomisch perspectief gezien. Wat schaarste met de prijs van een product doet weten we allemaal. Kies Tectona Forestry voor meer informatie over een van de beste aanbieders van teakhoutparticipaties ter wereld. Helaas is het niet meer mogelijk hierin te investeren.

 

"Vraag niet wat de aarde kan doen voor u, vraag wat u kunt doen voor de aarde"


Eind 2012 heeft Adviesbureau Centaura al haar bemiddelings- en adviesactiviteiten beëindigd en heeft sinds 01-01-2013 geen vergunning meer van de AFM.